Sandra Keizer
Eigenaresse en
Vaktherapeut Beeldend

Werkdagen
Dinsdag/ woensdag/donderdag en vrijdag ochtend

Tel.: 06 40 03 23 06

Mariëlle Giesberger
Vaktherapeut Beeldend


Werkdagen
Maandag


Tel.: 06 28 11 70 78

Sandra Keizer (Eigenaresse en Vaktherapeut Beeldend)

Ik ben getrouwd in 2009 en heb 2 kinderen, een meisje en een jongen. Ik ben opgegroeid in Hillegom en woon hier met mijn gezin.

Ik ben kunstzinnig therapeut beeldend (nieuwe naam is Vaktherapeut Beeldend). Aan de Hogeschool Leiden ben ik in 2004 afgestudeerd als “Bachelor of Art Therapy”.

Na mijn opleiding ben ik na een jaar mijn praktijk aan huis gestart. Daarnaast heb ik in die periode veel gewerkt als creatief therapeut bij de Rivierduinen. Een psychiatrische instelling waar ik met ouderen heb gewerkt die in ‘crisis’ geraakt waren en met de behandelgroep en structuurgroep. Ook werkte ik daar met clienten met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en psychose, schizofrenie en stemmingsstoornissen.

Ook in mijn praktijk kwamen veelal volwassenen met psychische klachten als depressie, burn-out, eetstoornissen en traumatische ervaringen. Kinderen zag ik veelal in de leeftijd 7 tot 10 die vastliepen in het basisonderwijs.

In 2005 ben ik ook begonnen als ambulant begeleider bij kinderen in de leeftijd 6 t/m 20. Hier zag ik veel ontwikkelingsstoornissen, epilepsie (lennox Gastaut), autisme (PDD-NOS, MCDD, Klassiek autisme, Syndroom van Asperger) en kinderen met een (verstandelijke) beperking. Ik kwam bij hen thuis en bood kunstzinnige begeleiding aan vanuit het pgb budget.

Een aantal van deze jeugdigen heb ik ook echt mogen begeleiden totdat zij uit huis gingen. Deze processen zijn vaak heel intens, maar ik voel me altijd erg vereerd dat ik zo nabij mag zijn en in dit proces mijn steentje mag bijdragen!

In 2013 heb ik in het DienstenCentrum Elsbroek mijn praktijk geopend. Het is altijd een droom geweest om een zelfstandige praktijk buiten huis te hebben in een centrum waar meerdere zorgverleners samen kunnen werken en/of elkaar kunnen aanvullen. Dit heb ik gevonden in het Dienstencentrum. EN ik werk dan ook met veel plezier in mijn praktijkruimte.

Kunstzinnige groet,

Sandra

E-mail: info@kunstzinnigetherapiehillegom.nl

Mariëlle Giesberger (Vaktherapeut Beeldend)

Mijn naam is Marielle Giesberger, in 2010 getrouwd en na lange tijd hebben we een dochtertje gekregen waarmee ik zielsgelukkig ben. In mijn vrije tijd breng ik zoveel mogelijk tijd door met mijn gezin, omdat ik geen moment wil missen.
Bij het werk als kunstzinnig therapeut voel ik mij als een vis in het water. Ieder mens is voor mij uniek en dat laat hij of zij ook zien op creatief gebied, ieder op zijn eigen niveau. Het is voor mij altijd de uitdaging om op de juiste manier aan te sluiten bij mijn cliënt, zodat die zich gezien voelt en ruimte ervaart om een stap vooruit te kunnen zetten. En deze stap op een creatief kunstzinnige manier alvast kan oefenen. Voor mij is dat de kern van kunstzinnige therapie.

Ik heb veel met jongeren gewerkt in tehuizen, crisiscentrum en kamertrainingscentrum met allerlei klachten. Dit kunnen vage klachten, maar ook duidelijke bekende problematiek zoals ADHD, ADD, autisme, hechtingsproblematiek, trauma, depressie en angsten, geweld, scheidingen, gepest worden, DCD, zwakzinnigheid, eetproblemen, spijbelen, enz.
Daarnaast heb ik trainingen gegeven en jongeren individueel gecoacht om (al dan niet met hulp) het leven en school weer zo goed mogelijk op te pakken. Ik vind deze leeftijd fascinerend om te zien hoe jongeren balanceren tussen het kind zijn en volwassenheid en ondertussen uitproberen wat hun eigen weg is. Je moet het per slot van rekening toch uiteindelijk zelf gaan doen. De manier hoe ik werk is dan ook altijd opbouwend.

Met evenveel plezier werk ik met kinderen van de basisschool leeftijd. Ieder kind heeft zijn eigen weg te gaan en vaak is al snel duidelijk wat tegenwerkend is. Samen met de ouders kijk ik dan wat er gevraagd word en wat het kind nodig heeft. Daarna werk ik individueel met het kind, waarbij het kunstzinnige het uitgangspunt is om het kind meer handvatten te geven om weer verder te kunnen op school en thuis. Met deze groep heb ik naast therapie veel ervaring opgedaan bij de BSO, kinderdagverblijven, vrijeschool en het geven van jazzdanslessen.

Sinds 1999 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Leiden als “Bachelor of Art Therapy” en werk al jaren als beeldend therapeut in de psychiatrie en verslavingszorg. Ik ben goed bekend met mensen die moeite hebben met de eigenlijke, normale gang van leven. Ook werk ik met mensen die het lastig vinden om met anderen contact te maken, hetzij omdat je de neiging hebt om je terug te trekken of juist uit je slof te schieten. Dit kan zijn door wat er is gebeurd in het verleden (trauma’s) en hoe daarna het leven is opgepakt, vanuit de eigen overlevingsmechanismen die inmiddels misschien niet meer goed werken. Het kan ook andere oorzaken hebben, waardoor het leven je niet meer makkelijk afgaat.
Mensen die gediagnosticeerd zijn met persoonlijkheidsstoornissen (borderline, narcistisch, afhankelijk, etc.), depressie, bipolair, angsten, dissociaties en suïcidaliteit kunnen bij mij terecht. Maar ook als je lichtere levensvragen hebt en invulling zoekt in de waarde van je leven of zelfs vage klachten hebt, of juist gericht op je eigen persoonlijke ontwikkeling dan ben je bij mij welkom.

Naast mijn opleiding tot ‘Bachelor of Art Therapy’ heb ik een post-hbo “trainer- en teamcoach” opleiding afgerond bij de Haagse Hogeschool, een post-hbo coachopleiding bij de Academie voor counseling en coaching in Den Haag en ben momenteel aan de Open Universiteit de opleiding klinische psychologie aan het volgen.

Kunstzinnige groet,

Mariëlle Giesberger

E-mail: marielle@kunstzinnigetherapiehillegom.nl