Kunstzinnige therapie is een therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van lichamelijke en psychologische kennis in combinatie met een kunstzinnige activiteit, zoals tekenen, schilderen en boetseren. De gezonde kern in de mens wordt aangesproken om zo het geheel weer beter te maken. De therapie brengt je weer in contact met jezelf en je gevoel.

Kunstzinnige therapie is geschikt voor kinderen, volwassenen en ouderen. Ook voor mensen die niet kunstzinnig/creatief zijn of er sceptisch tegenover staan is de therapie ook zeer geschikt!

Kunstzinnig werk heeft altijd uw ‘handschrift’ en aan de hand van dat handschrift kunnen we waarnemen waar zich uw klacht uit in het werk.
Als voorbeeld: iemand die heel ordelijk is, zal ook ordelijk werk laten zien. Als we dan in een kunstzinnige oefeningen tot minder orde komen? Wat gebeurt er dan? Wat voelt u? Wat heeft u nodig om die situatie aan te kunnen?

Zo gaan we op zoek en bied ik iedere keer oefeningen aan om een grens op te zoeken, maar ook om te voelen wat er nodig is en weer aan te vullen waar je iets kwijt bent of tekort hebt. Denk aan warmte, omhulling, veiligheid.

Ik heb veel ervaring met psychische klachten zoals trauma,depressie en burn-out. En ook met autisme en epilepsie. Momenteel ben ik veel bezig met Hoogbegaafd en/of Hooggevoeligheid.

Kunstzinnige therapie heeft de gereedschappen om vanuit de kern beter te kunnen worden. Maak gerust een vrijblijvende afspraak.
Sommige mensen vinden de drempel erg groot, in dat geval neemt u gerust een vertrouwenspersoon mee zodat we aan uw herstel kunnen beginnen.

Kijk ook onder het kopje “Kunstzinnige Therapie” voor meer informatie over verschillende doelgroepen.

En als u meer wilt weten over de tarieven klik hier of vergoedingen klik hier.