Ondernemen… Hoe doe je dat?

Ach wat wist ik vroeger van ondernemen?? Een klein beetje, want ik kom echt uit een ondernemersnest, maar vooral ook met voorbeelden hoe je het niet moet doen. 

Toen ik net van de opleiding was en aan huis mijn praktijk begon, was ik echt een dromer. Ik dacht dat iedereen op me zat te wachten en dat ik al snel vol zou zitten, maar helaas… niets was minder waar. 

Ondernemen is soms erg lastig, vooral ook als je zelf overtuigingen hebt, die je niet helpen. Als je het niet hebt geleerd of gewoonweg niet bent. Toch zijn veel vaktherapeuten aangewezen om hun eigen praktijk te starten. Maar hoe doe je dit?

Sinds 2004 ben ik zzp-er en heb ik goede tijden gekend en ook hele diepe dalen gehad, ik heb mezelf verder ontwikkeld als therapeut en ondernemer en ik kan gelukkig nu zeggen dat mijn praktijk nu succesvol is. Toch zijn er nog vele dingen die verbetert en verandert kunnen worden en daar ben ik druk mee bezig. Want ondernemen gaat over ontwikkelen.

Voor degenen die mij kennen weten dat ik ambitieus ben in mijn ideeën en ik heb een heel leuk, maar groot, idee, deze heeft tijd nodig om te rijpen en ook wellicht mensen die dat gaan helpen dragen.

In de tussentijd wil ik voor therapeuten allerlei bijscholingen organiseren die ondersteunen bij het ondernemen.

En ik bied mijzelf aan als coach om je na je studie/of in je bestaande bedrijf te ondersteunen en met je mee te kijken waar de kansen liggen! Hoe je professioneel en snel kunt starten met het vak waar we allemaal zo van houden! En waar de wereld zoveel behoefte aan heeft!

Prijs voor de coaching: €95,- per uur en €0,25 per km. Bel me snel! En wie weet heb jij ook snel een goed lopende praktijk.

Bijscholing

  1. Bijscholing in je intervisie groep.

Willen jullie als groep dat ik iets kom vertellen over ondernemen of een bepaald onderwerp waar jullie tegenaan lopen? Dan kunnen jullie mijn hulp inroepen voor een bijscholing.

  • Ik zorg dat er dan accreditatie wordt aangevraagd voor de NVKToag en dat er een deelnemerscertificaat is.
  • Het kan op locatie plaatsvinden €0,35 per km of in Hillegom.
  • 3 of 4 deelnemers is €30,- per persoon per uur/5-8 deelnemers is €25,- per persoon per uur.
  • Ik hou rekening met jullie wensen en speel hier ook vooral op.

Neem gerust contact op voor meer informatie!

  • 2. Ik schrijf Digitaal!

Hoe ik heb gestrubbeld met mijn verslaglegging. Oeioeioei… Op papier, overal papiertjes, in de computer zetten, foto’s maken…

Ik ben van nature een chaotisch persoon. Als het mijn verslaglegging betrof was dit niet efficiënt. Ik schreef ellenlange teksten met al mijn waarnemingen. Maar dit in de computer verwerken.. wat een drama.

Totdat ik besloot alles direct in de computer in te voeren… Uitkomst!! dacht ik. Ik onthield geen woord ik typte, dus toch weer terug naar mijn schrijfblok.

Ik heb een manier gevonden om te schrijven, netjes mijn papierwerk op te bergen en dan ook direct op de computer te kunnen digitaliseren.

Tijdens deze bijscholing geef ik informatie over efficientie en laat ik je de voordelen en nadelen van dit systeem zien. Je mag het uitproberen op mijn exemplaar om te ervaren. En als je wilt kun je het direct aanschaffen bij een samenwerkingspartner en zorgen we ervoor dat je met een werkend apparaat de deur uitgaat. Zeker fijn voor de mensen die niet zo handig zijn met de digitale media.

Je neemt mee een telefoon of tablet met internetverbinding en Bluetooth. Er is alleen een hotspot van KPN aanwezig voor gratis internet.

Deze ochtend kost €35,- en (als je gaat aanschaffen) nog een bedrag van ong €150,- voor het apparaat (afhankelijk van je keuze). Je kunt uiteraard ook de info meenemen en later thuis beslissen. Maar je praktijk is dit echt waard!